Vali Münir Karaloğlu, Türkiye’nin 7 bölgesinden raftingci, yüzlerce doğa sever, profesyonel dağcılık, tırmanış sporcularıyla Gelincik Dağı Doğa Yürüyüşü, Sinek Kanyonu Kaya Tırmanışı ve Sinek Çayı Rafting yarışmasına katıldı.

Göreve geldiği günden beri kentin tarihi ve turistik mekanlarını gün yüzüne çıkarmak için projeler geliştiren Vali Karaloğlu’nun talimatıyla Çermik ilçesi birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Program ilçede ilk defa Sinek Çayı’nda düzenlenen “Rafting Yarışması” ile başladı. Parkuru 2.950 metre olan yarışmada, Türkiye Rafting Federasyonu bünyesinde Muğla, İstanbul, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Van’da faaliyet gösteren 7 takım yarışmaya katıldı.

Vali Karaloğlu, kent merkezi ve il dışından birçok doğaseverle Gelincik Dağı Peri Bacaları eteğinden başlayıp kaya tırmanış alanına kadar olan 6 kilometrelik yolda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ardından Sinek Kanyonunda yapılan Kaya Tırmanışında ise profesyonel 20 sporcu 10 ile 16 metre arasındaki mesafelerde tırmanış gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Karaloğlu, “40 senedir maalesef bu şehri, bölgeyi farklı tanıtan, bölgenin özelliklerini örten, sanki bu bölgenin bu güzellikleri hiç yokmuş gibi davrananlara inat, gölgelenen bütün güzelliklerimizi yeniden insanlıkla paylaşmak istiyoruz.  Dünya’ya sesleniyoruz Diyarbakır’ı yeniden keşfetme zamanı, Diyarbakır’a yeniden bakma zamanı” dedi.

Editör: TE Bilişim