İlçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesi çalışmalarına sürdüren DİSKİ, Çınar ilçesinde uzun yıllardır devam eden altyapı ve içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor. 2017 yılında başlayan altyapı ve içme suyu şebekesi çalışmalarında sona gelindi. İnşaat işlerinin bitme aşamasına geldiği projede son düzenlemeler yapılıyor.

Çınar ilçesinde 35 Milyon TL’ye mal olan içme suyu ve altyapı projesi DİSKİ ile İLBANK ortaklığında gerçekleştirildi. Çalışmalarda ilçeye 63 kilometre kanalizasyon, 54 kilometre içme suyu, 23 kilometre içme suyu isale hattı ile yağmursuyu şebekesi döşendi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük ve İlbank Bölge Müdürü Süleyman Halit Bayrak, tamamlanma aşamasına getirilen çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı.

DİSKİ’den, Çınar’a atık su arıtma tesisi

DİSKİ, Çınar ilçesine atıksu arıtma tesisi inşa edecek. Projeyle, Çınar’ın ilk etapta 2037, ikinci etapta ise 2052 yılına kadar atıksuları arıtılacak. Tesisle ilçenin atıksuları arındırılıp doğal ortama zarar vermeden deşarjı sağlanacak. Tutşi ve beraberindekiler atıksu arıtma tesisi yeriyle ilgili arazi çalışması yaparak teknik ekipten görüş aldı.

Çınar’da tamamlanma aşamasına getirilen proje sayesinde altyapı sorununu çözeceklerini belirten Tutşi, “Şehrimiz, altyapı bakımından belirli bir standarda kavuştu. İlçelerimizde de çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Çınar ilçemizde DİSKİ VE İLBANK tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle kanalizasyon, içme suyu şebekesi, içme suyu isale hattı ve yağmursuyu şebekesi yaptık. İlçemizin altyapı sorununu bu projeyle çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Özellikle kanalın deşarj edilmesiyle çevre kirliliğini önleyeceğiz. Çalışmalarımızı kısa sürede bitirerek hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimizin her bir noktasında DİSKİ olarak üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret ediyoruz. DİSKİ, hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz demeden çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim