Diyarbakır'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Anıt Park'taki törene; Vali Münir Karaloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, resmi kurum temsilcileri ile askeri yetkililer katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında protokolün yerini aldığı törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Valilik, Kolordu Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

Günün önemine ilişkin mesaj da yayımlayan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Karaloğlu, “Cumhuriyet, millet ve memleketi birlikte yaşatacak, birlikte yükselteceğiz. Ödevimiz budur, irademiz budur” dedi.

Karaloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti: Medeniyetimizin süreklilik kürsüsü. Medeniyet mefkuremizin meşalesini yakanlar, taşıyanlar ve taşıyacak olanları aynı doğru üzerinde buluşturuyor. Belleğimizin varlıklarını mamur bir ülke, mamur bir dünya kurmak için her gün yeniden mayalıyor. Sadece bugünün değil, vatanımızda var olduğumuz her günün bayraktarlığını yapıyor” dedi.

Karaloğlu, mesajının devamında, ““Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz” diyen, “Tüten en son ocak” kalıncaya kadar; İstiklal, Hürriyet ve Cumhuriyete sahip çıkmayı vazife bilen bir milletimiz, sarsılmaz bir milli şuurumuz var. Bu şuur, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır; milli kalemizdir, geleceğimizdir. Bu şuurla vatanımız ve mukaddesatımızı namahrem ellere bırakmadık, bırakmayacağız” ifadesinde bulundu.

Karaloğlu, “Genç, yaşlı, kadın… Öğrenci, öğretmen, esnaf, işçi, memur… Bulunduğumuz her yerde, bulunduğumuz her görevde vazifemizi üstün bir gayretle ifa etmeye memuruz. Cumhuriyet, millet ve memleketi birlikte yaşatacak, birlikte yükselteceğiz. Ödevimiz budur, irademiz budur.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97 yılında; bize bir Cumhuriyet armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.Yaşasın Cumhuriyet, millet, memleket” dedi.

Miniklerden kutlama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda eğitim gören minik öğrenciler, eğitmenleriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Koronavirüs tedbirlerine uyularak ailelerin de katıldığı etkinlikte Çocuk Şube Müdürlüğü, miniklerin Cumhuriyet Bayramı için çizdiği resimleri sergiledi. Minikler etkinlikte Kurtuluş Savaşı şehitlerini ve gazilerini de unutmayarak onları da andı.

Minikler, daha sonra Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda ellerinde bayraklarla şarkılar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadılar.

Editör: TE Bilişim