Diyanet İşleri Başkanlığınca korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiler, geçtiğimiz hafta Cuma günü tekrar ibadete açıldı.

Geçen haftanın ardından dün de camilere gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak Cuma namazlarını kıldı. Tarihi Ulu Cami'ye gelen vatandaşlar işaretlenen yerlere seccadelerini sererek cemaatle namaz kılmanın heyecanını yaşarken, cami ve alanların girişlerinde bekleyen görevliler, seccadesi olmayan ve maskesiz gelen kişileri camiye almadı.

Cami imamının hutbesi ile başlanan namaz kılındıktan sonra vatandaşlar camiden kontrollü bir şekilde ayrıldı.

Beşikci, vatandaşlarla namazı eda etti

Diyarbakır Merkez Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, koronavirüs tedbirleri kapsamında Yenişehir ilçesinde bulunan Arafat Cami’nin damında  vatandaşlar ile birlikte Cuma namazını kıldı.

Yenişehir semtinde bulunan vatandaşların yoğun olarak katılım sağladığı Cuma namazında, vatandaşlara tek kullanımlık seccade ile maske dağıtılırken, ateş ölçümleri de gerçekleştirildi.

Beşikci , “Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın özlemle beklediği Cuma namazına ikinci haftamızda  kavuşmanın mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız. Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde hem camilerimizin avlularında hem de camilerin haricinde park ve açık havada sosyal mesafe kuralına riayet ederek, vatandaşlarımız evlerinde abdest aldıktan sonra Arafat Cami avlusunda gerekli ateş ölçümü, koruyucu maske ile tek kullanımlık seccadeler dağıtılarak hep birlikte namazımızı eda ettik” diye konuştu.

Cuma namazının ardından Beşikci vatandaşlara gönül selamı vererek, “Allah kabul etsin” temennisinde bulundular.

Bağlar Belediyesi’nin Cuma namazı hizmeti

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi de Cuma namazlarına hem ev sahipliği yapıyor, hem de namaz kılan vatandaşlara sunduğu hizmetler ile takdir topluyor.

Belediyeye ait parklar ve yeşil alanlar geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazına özel olarak hazırlandı. Belediyenin Ek Hizmet Binası’na ait yeşil alan ve halı saha Cuma namazı için hizmet verdi.

Editör: TE Bilişim