DİYARBAKIR - Malatya’da bulunan Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün 2020/184956 ihale kayıt numarası ile Diyarbakır’ın içinden geçen 12 kilometrelik demiryolu güzergahına örülmesi planlan ihata duvarıyla ilgili gelişme yaşandı.

Mimarlar Odası ile TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı da “Berlin Duvarı”na benzetilen ihata duvarı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na “kamu ve toplum yararı yok, ihaleyi derhal durdurun” çağrısı yapmıştı. Bu çağrıdan sonra ihata duvarı çalışmaları 2 Eylül 2020 tarihinde durdurulurken, STK’lar, 10 Eylül’de kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan projenin revize edilmesini talep etmişti.

1 ay boyunca çalışmalara ara veren Demir Yolları, dün itibariyle 75 Cadde’de geçen demiryolunun iki tarafına 50 cm yüksekliğinde beton duvar, üzerine de panel çit örmeye başladı.

Demir Yolları’nın çalışmalarını fotoğraflayan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Doğan Hatun, gazetemize yaptığı açıklamada, “Güya Ulaştırma Bakanı bu projeyi iptal etmişti. Anlaşılan yanıltılmışız. Konuyu kentteki STK’larla yeniden değerlendirip yeni bir yol haritası belirleyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim