DİYARBAKIR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından Adana’a da startı verilen çiftçiye acil eylem planının anlatımı tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır’da da il ve ilçe teşkilatları tarafından çiftçilere anlatıldı. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nın koordinesinde Yenişehir ve Sur ilçe teşkilatları Mardin yolu üzerinde bulunan buğday pazarındaki esnaf ve çiftçileri ziyaret etti.

Buğday pazarında bulunan çiftçiler bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini, bölgede buğday, arpa ve mercimekte rekolte düşüklüğü yaşandığını bunun için hükümetin, kuraklık yaşanan yerlerin "afet bölgesi" ilan edilip, üreticinin desteklenmesi talebinde bulundular.

Diyarbakır Merkez İlçe Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, DEVA Partisi olarak ilk yapacakları çalışmalardan biri olan “Tarımda Kendi Kendine Yeten Bir Ülke” sloganı ile başlattıkları acil eylem planı çerçevesinde şunları söyledi:

‘’Çiftçilerimizin kullandığı Mazot ÖTV’sini geri iade edeceğiz. Borçlarını 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Elektrik çiftçiye daha ucuza verilecek. Sadece aracıların değil çiftçilerinde kazanacağı bir sistem getireceğiz. Tarımda ithalat yerine içeride üretimi destekleyeceğiz. Üretici ve Sanayici İş Birliğini etkin hale getireceğiz. İhtiyaç Fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Üretici ürününü değerinde satacak emeğinin karşılığını alacak. Tarım sigortası kapsamını genişleterek, çiftçilerimizi risklere karşı daha iyi koruyacağız.”

Editör: TE Bilişim