Diyarbakır Kürdistani İttifak Çalışması, Diyarbakır’ın Dicle Belediyesi Başkanı Felat Aygören’in ittifak prensiplerine aykırı uygulamalarda bulunduğunu iddia ederek yazılı açıklama yaptı. Aygören'in yerel seçimler öncesi, farklı parti ve hareketlerden oluşturulan Kürdistani Seçim İttifakı’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında seçimlere girdiği belirtilen açıklamada, seçim sonrası Aygören’in ittifak prensiplerine aykırı uygulamalar sergilemeye başladığı, önce HDP’den istifa ettiği, sonra da ittifakın gereği olarak görev yapan kadın Başkan Yardımcısı Yasemin Üçer’i görevden aldığı öne sürüldü.

Üçer'in hukuksuz bir şekilde görevden alındığı ifade edilen açıklamada, kazanımlara yönelik hukuksuzluklara bir yenisinin eklendiği söylendi. Aygören’in hem Kürdistani Seçim İttifakı hukukunu ve partisi PDK-Bakur’un aidiyetini hem de görevden alınan Üçer’in partisi ve aynı zamanda Seçim İttifakı'nın çatı partisi HDP’yi hiçe sayan tavırlar sergilediği iddia edilen açıklamada, "Dicle Belediye Başkanı olarak Aygören’in ilk yanlışı, kendi partisinin bile onayını almadan HDP’den istifa etmesiydi, bu fevri davranışını, kadın başkan yardımcısını görevden alarak devam ettirdi. İttifakın prensiplerine aykırı olan icraatlarını asla kabul etmediğimizi ve bu yaklaşımı kınadığımızı başta Dicle halkı olmak üzere tüm halkımıza duyuruyoruz" denildi.

Aygören’in ittifak prensiplerine aykırı uygulamalarının ulusal birlik çalışmalarını etkilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Yaşadığımız olumlu ve olumsuzluklardan çıkaracağımız derslerle ulusal birlik yolunda çalışmalarımızı sürdürmede de kararlı olduğumuzu belirtir ve ulusal birliğe taktik değil, stratejik bakışla ve ayrı partiler olmaktan kaynaklı farklılıklarımız üzerinden çalışmalarımız sürecektir" denildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim