Diyarbakır İş Kadınları Derneği, kadın girişimcilerin sorunlarına ilişkin 15 Ekim tarihinde çalıştay düzenleyecek. Diyarbakır’daki kadın girişimcilerin, ekonomik, siyasi ve bölgesel sorunları için çalıştay düzenleyecek Dernek, sanal medya hesaplarından başvuru duyurularını paylaştı. Dernek, kayıt için son başvuru tarihini 13 Ekim olarak duyurdu.

SORUNLAR RAPORLAŞTIRILACAK

Pandemi koşulları nedeniyle kadın girişimciler ile uzun zamandır bir araya gelmeden iletişim halinde olduklarını ifade eden DİKAD Yönetim Kurulu (YK) Başkanı Reyhan Aktar, bu çalıştay ile yüz yüze gelip, sorunları ve çözüm önerilerini geniş perspektifte tartışma fırsatı yakalayacaklarını aktardı.

Çalıştayın içinde yerel yönetimler, siyasiler, kamu kurumları, bankalar, sivil toplum kuruluşları, ve paydaşların yer alacağını belirten Aktar, çalıştayın sonuçları rapor haline getireceklerini ve akabinde ikinci çalıştayı düzenleceklerini aktardı. Aktar, birinci çalıştayın sonuç raporunda yer alacak mikro ölçekli sorunların yerelden çözüleceğini, makro ölçekli sorunların ise parlamentoya ve ilgili bakanlıklara rapor olarak sunulacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim