Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ne destek amacıyla kentte bir ilki hayata geçirdi. Çocuk Meclisi’ni toplayan Koç, ‘Çevre Dedektifi Projesi’ni uygulamaya koydu.

Kayapınar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencilerinden oluşan Çocuk Meclisi, bir dizi kararlar aldı.

Gönüllü Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk Projeleri’ne çocuklar olarak her zaman destek olacaklarını ifade eden çocuklar, “Evet biz çocuğuz, ilçemizin ve ülkemizin yarınlarıyız. Daha yaşanabilir yarınlar için bugünden çalışmalara başlamalıyız. Çevre Dedektifi projesiyle hem çevre bilinci oluşmasını sağlamak hem de Sıfır Atık Projesi’ne katkı sunmak istiyoruz” dediler.

“Düdüklerimizle uyarıcı olacağız”

Çevre Dedektifleri olarak çevrede oluşan tüm olumsuzluklara dikkat çekeceklerini ifade eden çocuklar, “Çevreye çöp atanları, ağaçlara ve bitkilere zarar verenleri, piknikten sonra yakılan ateşi söndürmeyenleri, çöpünü yere atanları, su kaynaklarımızı kirletenleri, yeşil alanları korumayanları, su ve elektrik israfı yapanları, hayvanlara zarar verenleri düdüklerimizi çalarak bilgilendirmeyi ve uyarmayı planlamaktayız” diye konuştular.

 “Kayapınar daha temiz bir ilçe olacak”

Konuya ilişkin konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, proje kapsamında 30 bin öğrencinin çevre eğitimi alacağını söyledi.

Bu öğrencilerden 6 bin 500’ünün Çevre Dedektifi olarak görev yapacağını belirten Koç, şöyle konuştu:

“Sıfır Atık Projesi’ni daha da derinleştirmek amacıyla Çocuk Meclisi’ni topladık. Kendileri toplantılarını alıp kararlar aldılar. Büyükler olarak bizler de alınan karar uyacağız. Proje kapsamında 30 bin öğrencimizi çevre eğitimi alacak. Bunlardan 6 bin 500 öğrencimiz görev alacak. Çevreyi kirletenleri düdükleri ile ikaz edecekler. Bu öğrencilerimizin görevli olduklarına dair yaka kartları ve rozetleri olacak. Bu uygulama ile Kayapınar ilçemiz daha temiz olacak, çevreye karşı daha duyalı olacak.” 

Editör: TE Bilişim