DİSKİ, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin Başkanlığında 20 kişilik doktor ve idareci heyetini Kayapınar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde ağırladı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, doktorlara eşlik ederek tesis içinde bulunan Kimya, Klor, Havalandırma, Karıştırıcı, Dağıtım, Durultucular, Filtreler üniteleri, Otomasyon Odası ile Biyolojik ve Kimyasal Odaları’nı gezdirerek birimlerin işleyişi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tekin ve beraberindeki doktorlar, ziyarette Diyarbakır’a kaliteli, temiz ve sağlıklı şekilde ulaşan suyun geçtiği aşamaları yerinde görme fırsatı buldu.

Tutşi yaptığı açıklamada, DİSKİ’nin kar amacı gütmeyen bir kurum olduğunu, Dicle Barajı’ndan çeşmeye ulaşan sağlıklı ve kaliteli suyun belirli bir maliyeti olduğunu söyledi.

 Temin edilen suda 1 milyon vatandaşın hakkı var

Kullanılan içme suyunda kentte yaşayan 1 milyon vatandaşın hakkının olduğunu vurgulayan Tutşi, yüksek kayıp kaçak oranını en aza indirmede herkese görevler düştüğünü dile getirdi.

DİSKİ’nin 15 bin 722 kilometrekarelik alanın tamamında kentin en ücra köşesine hizmet götürdüğünü aktaran Tutşi, içme suyunun özellikle bahçe, bostan ve tarla sulamasında kullanmasının oldukça yanlış olduğuna dikkati  çekti.

Tutşi, Diyarbakır’da çeşmelerden akan suyun oldukça güvenilir ve sağlıklı olduğunun altını çizdi.

İl Sağlık Müdürü Tekin, Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin kentin birçok noktasından aldıkları numuneleri laboratuarlarda düzenli olarak analiz ettiğini belirtti. Tekin, ”Düzenli yapılan bu analizlerde suların sağlıklı ve temiz olduğu görülmektedir. Bu güne kadar herhangi bir olumuz durumla karşılaşmadık.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim