Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, turistlere hizmet vermek amacıyla aldığı Rêbus’u Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılımıyla tanıttı. Otobüs, ilk turunu On Gözlü Köprü’ye yaptı.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), yerli ve yabancı turistlere hizmet vermek amacıyla bir otobüs satın aldı. Üzerinde Kürtçe “Amed bajarê bîr  û evînê ye (Diyarbakır hafıza ve sevdanın kenti)” ile “Rêbusa Amedê (Diyarbakır Gezi Otobüsü) yazılarının yer aldığı otobüs, 45 yolcu kapasitesine sahip.  Diyarbakır’ın turistik bölgelerine yolcu taşıyacak olan otobüsün, bir olan sayısının 8’e çıkarılacağı ve bunlardan birisinin de üstü açık olacağı belirtiliyor.

 Tanıtımı yapıldı

 DBB’nin aldığı otobüsün tanıtımı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı Sezai Temelli, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Diyarbakır Milletvekilli Saliha Aydeniz,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gezi otobüsü Rêbus’un tanıtımı, DBB önünden On Gözlü Köprü’ye yapılan tur ile başladı. Otobüsten inerek On Gözlü Köprü’ye geçen Eş Genel Başkan Temelli ve beraberindekiler, köprü ve tarihi yerler hakkında bilgi aldı.

 Zerzevan Kalesi

 On Gözlü Köprü’de yurttaşlardan yoğun ilgi gören Temelli ve beraberindekiler, Hevsel Sosyal Tesisleri’ndeki Gazi Köşkü’ne, ardından Çınar ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi’ne geçti.

Editör: TE Bilişim