Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır  - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanı olduğu Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu’na (TTGA) Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Diyarbakır adayı Selda Çiçek Veske seçildi.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği için Diyarbakır’dan Selda Çiçek Veske, Gaziantep’ten de Yaşar Mete Akcan adaylıkları açıklamışlardı.

Diyarbakır’da yapılan bölge adayını belirleme seçimlerine bölgedeki Turizm İşletme Belgeli Otel, Restaurant, Lokanta ve Eğlence merkezlerinin yetkilileri oy kullandı.

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan seçime yoğun bir ilgi gösterildi. Toplam 196 seçmenin bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde oyların 154’ü kullanıldı.

Her iki adayın da centilmence yarıştığı seçimde Diyarbakır adayı Selda Çiçek Veske 88 oy, Gaziantep’ten aday olan Yaşar Mete Akcan ise 66 oy aldı.

Seçimleri kazanan Çiçek Veske,  Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yaptığı açıklamada, “DTSO olarak seçimleri kazanan Diyarbakır Adayı Selda Çiçek Veske’yi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ayrıca seçimlerin kazanılmasında başata Turizm Platformu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ajans yapısı

Bölge temsilcilerinin seçimle dahil olacağı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanı olduğu Ajans'ta, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Bakanlık Tanıtma Genel Müdürü, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, tüzük gereği seçime girmeden direkt yönetim kurulu üyesi olacaklar.

Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce havalimanı ve terminal işletmelerini temsilen en yüksek cirosu olan ilk işletme arasından her üç yılda bir sırayla görevlendirilecek bir kişi de seçime girmeden direkt yönetim kurulu üyesi olacak.

Editör: TE Bilişim