Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, İzmir ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda kentte, Baroların Seçim Sistemi ile Avukatlık Yasası'nda değişiklik yapılmasına karşı açıklama yapıldı.

 Diyarbakır Barosu, değişikliğe karşı Tahir Elçi Konferans Salonu önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun’un yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

Baro Başkanı Cihan Aydın, değişiklik öngören girişimlerin son günlerde giderek arttığı söyleyerek, barolar, Türkiye Barolar Birliği ve akademisyenlerden oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanacak tasarının müzakere edilmesi için önerilerini sunduklarını, ancak bu önerilerin karşılıksız kaldığını ifade etti.

Aydın, OHAL sürecinden başlayarak giderek artan bir hızla tüm toplumsal muhalefet örgütlerinin KHK’lar ile susturulmaya çalışıldığını öne sürerek, şimdi ise baro ve avukatların hedefte olduklarını iddia etti.

Aydın, “Daha önce 80 baro birlikte söylediğimiz gibi bir kez daha yineliyoruz.  Avukatları ve yurttaşları savunmasız bırakacak bu yasa tasarısı geri çekilmelidir. Aksi halde daha önce ilan ettiğimiz üzere  bu açıklama ile başlamak üzere diğer tüm demokratik protesto haklarımızı kullanacağız. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızı destek ve dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim