Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres - Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yapan Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günün nedeniyle her yıl adliye önünde, yaptıkları basın açıklamasını bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yazılı olarak yaptıklarını belirtti.

Diyarbakır Barosu, “Meslektaşlarımız, mesleki faaliyetlerini yürüttüğü sırada adliyede içerisinde, cezaevi girişlerinde, kolluk birimlerinde, duruşma salonlarında saldırı ve engellemelerle karşılaşmaktadır. Yetkili mercilerin toleranslı yaklaşımları nedeniyle maalesef son bir yılda bu saldırı ve engellemeler artarak devam etmiştir. Diyarbakır Barosu olarak bu tür saldırılar karşısında meslektaşlarımız ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Meslektaşlarının adliye içerisinde mesleki faaliyetlerinin bir parçası olarak hakim ve savcılara ulaşamamakta, bu taleplerinin geri çevrildiğini belirten Diyarbakır Barosu, “Savunma mesleğine karşı bu kem bakışı kabul etmiyoruz” ifadesinde bulundu.

Diyarbakır’da adliye hizmetleri 6 ayrı yerde yürütüldüğüne vurgu yapan Diyarbakır Barosu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Birbirine uzak mesafeler ile konumlanmış olan bu merkezlerde yürütülmeye çalışılan adliye hizmeti, mesleki faaliyetlerimizi sürdürme konusunda önemli güçlükler yaratmakta ve zaman kayıplarına yol açmaktadır. Başta Sayın Adalet Bakanı olmak üzere yetkilileri bu konuda eyleme davet ediyoruz. Diyarbakır’da bir an önce yeni ve modern bir adliye binası inşa edilmelidir.

Diyarbakır Barosu, meslektaşlarımızın  dayanışma ve desteğiyle, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yanı sıra yurttaşlarımızın hakkını ve hukukunu koruma konusunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutlar, sağlıklı ve başarılı bir yaşam dileriz” dedi.

Editör: TE Bilişim