Tahir Elçi cinayetine değinen Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, baro olarak faillerin cezalandırılması için mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

 Avukatların bir yandan salgının getirdiği ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini bir yandan ise mesleğini icra ederken şiddete, soruşturma ve kovuşturmaya maruz bırakıldığını belirten Aydın, tutuklu bulunan Avukat Sevda Çelik Özbingöl ve tüm avukatların serbest bırakılmasını istedi.

Kadına karşı şiddeti önleme konusunda büyük bir öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nin gerçeklikten uzak manipülatif tartışmalara konu edildiğini belirten Aydın, “Kadına karşı şiddeti önlemek istiyorsanız 6284 sayılı Kanunu ve İstanbul Sözleşmesini eksiksiz uygulayın. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarları konusunda kolluğun, savcıların ve hakimlerin eğitilerek uzman kolluk birimleri ve ihtisas savcılıkları ve mahkemeleri ihdas edilmesi sağlanmalıdır.  Muş’ta öldürülen Fatma Altınmakas adlı kadın cinayetinden ders çıkarılarak kurulması önerilen bu  ihtisas birimlerinde Kürtçe bilen personel de istihdam edilmelidir” diye konuştu.

 Aydın, yeni adli yılın evrensel hukuk ilkelerine bağlı demokratik bir hukuk devleti özlemiyle halklara demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük getirmesi temennisinde bulunduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim