Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde 2020 yılında yaşanan bir usulsüzlük ve yolsuzluk olayı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İl Müdürü Esat Yeşil tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda Yeşil ile birlikte bu kurumda daha önce müdürlük yapmış olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hayrettin Bahçivancı ve 2 müdürlük personeli gözaltına alındı.

Bahçivancı henüz gözaltında iken belediyenin Kadın Politikaları Daire Başkanı Handan Eker ile birlikte dün görevden alındı. Her iki ismin görevden alınmalarının gerekçeleri ise açıklanmadı.

Emniyet’teki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen eski İl Müdürü Esat Yeşil, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, Yeşil’in tutuklanmasına karar verdi. Hayrettin Bahçivancı ve diğer 2 müdürlük personeli ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı. (M.A)

Editör: TE Bilişim