Şeref defterine imza atarak görevine başlayan yeni Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, ilk olarak19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması etkinliğine katıldı.

Vali Su, görevine başladığını belirterek, bu vesileyle tüm Diyarbakırlı hemşerilerini en kalbi sevgi ve saygılarıyla selamladığını, birlikte Diyarbakır’ı daha yukarılara taşımak için gayret edeceğini kaydetti.

Kent Meydanı’nda bir dakikalık saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı. Törene, Diyarbakır’ın yeni valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güneri, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, AK Parti Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. Törende, daha sonra Yenişehir ve Kayapınar Halk Eğitim Merkezleri tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Kutlamalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından akrobasi gösterisi gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen korosu ve zeybek gösterilerinin ardından kentte ulusal ve uluslararası dereceler kazanmış sporculara Vali Su tarafından hediye takdim edilmesi ile program sona erdi.

FUTBOL MAÇI DEĞİL, 19 MAYIS KUTLAMASI

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı kutlamalarının atmosferi futbol maçlarını aratmadı.

İlçe Stadyumunda yapılan kutlamalarda halkın yoğun ilgisi nedeniyle tribünler doldu. İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay ve ilçe protokolü, çeşitli branşlarda dereceye giren sporcularla halay çekti.

Şölen havasında geçen kutlamalara renkli kareler damga vururken, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay yaptığı konuşmada spora ve gençliğe büyük önem veren, bu anlamlı organizasyonu tertipleyen Kaymakam Büyüknalçacı'ya teşekkür ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Bayramı'nı kutladı. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim