Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali farklı etkinliklerle devam ediyor.

Festivalde Gastro Diyarbakır Buluşmaları kapsamında,Kayapınar ilçesindeki bir lokantada kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın surlarıyla dikkati çektiğini ancak onun yanı sıra gastronomisiyle de öne çıktığını söyledi.

Bakanlık olarak kentte 20 yıldır çok fazla hizmet yaptıklarını belirten Demircan, kentteki somut ve somut olmayan mirası koruduklarını anlattı.

Festivalin, kentin turizmine büyük katkı sağladığına değinen Demircan, şunları kaydetti:

"Festival başlayalı bir hafta oldu ve katılım da çok güzel oldu. Kentteki otellerde normalde 7-8 bin yatak var. 3'te biri dolu olması gerekirken bu festival dolayısıyla tamamı doldu. Yani Diyarbakırlı bu işi sevdi, çevreden de buraya akın var. Bütünmekanlara soruyoruz, özelikle lokantalar, restoranlar işlerini ikiye katladı. Bu festival Diyarbakırlıya güzellik kattı, hayat ve enerji verdi. Zaten uzunca bir süre beklediği o güzel atmosferi bu festivalle yakaladı. Buraya kültür, sanat ve etkinlikler geldikçe turizme faydası da olacak. Yatırımcı artık buraya bu gözle bakacak. Yatırımcı daha fazla yatırım yapacak ve bu da daha fazla istihdam demek."

Konuşmaların ardından Demircan ve beraberindekiler hazırlanan yöresel yemeklerle ilgili bilgi aldı.

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında İzzet Yıldızhan da, Dağkapı Meydanı Açık Hava Sahnesinde Diyarbakırlı sevenleriyle buluştu.

On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde vatandaşlar, şarkılara eşlik ederek keyifli anlar yaşadı.

Dinleyicilerden Asmin Berra Kaya, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek “Bu festival Diyarbakır için çok iyi oldu ve Diyarbakır’ın tanıtımı için aşırı iyi bir etkinlik oluyor.” dedi.

Festivalin Diyarbakır’ın tanıtımına büyük bir katkısı olduğunu belirten dinleyicilerden Mehmet Nas ise “Diyarbakırlılar bu festivalde eğleniyor. Her gün farklı sanatçılar geliyor” şeklinde konuştu.

Konsere katılan dinleyicilerden Nilüfer Taş ise “Konserler çok iyi gidiyor, inşallah böyle de devam eder. Şimdiye kadar Oğuzhan Koç’un konserine gelebildim çok güzeldi çok eğlenceliydi ve çok memnun kaldım” dedi.

Editör: TE Bilişim