DİYARBAKIR - İş dünyasının farklı kesimlerini çatısı altında toplayan ‘Diyarbakır İş Konseyi’ uzun bir aradan sonra bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşan Başkan Burç Baysal, 2013 yılında sadece Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları tarafından oluşturulan iş konseyinin zamanla genişlediğini, dernek başkanları ve iş insanlarının katılımıyla genişlediğini söyledi.

Baysal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bugün burada başkan olarak sizlerle son toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 2022’nin son çeyreğine girdiğimiz bu dönemde kentimiz iş dünyası olarak 2 tane çok önemli seçim atlattık. Yeni oluşan Oda/Borsa Yönetim Kurullarının kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki 4 yıllık dönemi daha verimli geçirmelerini diliyorum. Konseyimiz kentin ekonomisini bir şekilde tartışılan bir ortam haline çevirmek ve buradan kentimizdeki iş dünyamızın içerisindeki örgütlü yapılara yön vermek amacıyla kurulmuş bir yapıdır. Geçtiğimiz dönem içerisinde finansa erişim, Organize Sanayi Bölgelerinin durumu, kentin tanıtımı ve merkezi hükümetin aldığı ekonomik kararlarla ilgili kentimiz adına açıklamalarda bulunduk. Yeni Konsey Başkanımız ve Konsey Üyelerimize başarılar diliyorum.”

İş insanı Raif Türk’ü andı

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ise, “Değerli İş Konseyi Üyeleri; Odamız ve şahsım adına hepinize hoş geldiniz diyorum. İki hafta önce kaybettiğimiz kentimizin çok değerli bir iş insanını, Diyarbakır sevdalısını, Odamız ve birçok sivil toplum örgütünün kurucusu, yöneticisi, abisi olan Raif Türk’ü anmakla başlamak istiyorum. Bu kente birçok kalıcı eser bıraktı. Saygıyla anıyor, rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadesinde bulundu.

Kaya son olarak şunları belirtti:

“İş Konseyi sadece Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının tek başına kurduğu bir yapı değil, kentimizdeki sivil toplum örgütlerinin, siz değerli şahsiyetlerin ortak aklıyla kurulmuş bir yapıdır. 2018 yılında Oda yönetimini devir aldığımızda ilk olarak bu yapıyı gündemimize aldık ve çalışmalarımıza başladık. Çünkü TOBB bünyesinde de benzer bir yapı var, orada da ülkenin saygın iş insanlarının görüş ve önerilerinden yararlanmak amacıyla sektör meclisleri oluşturulmuş. Bu meclislere yereldeki Oda veya Borsalardan da görüş alınmak suretiyle seçimlere katılmayan veya katılmak istemeyen ama ülke ekonomisinde söz sahibi iş insanları davet edilerek onların görüş ve önerileri alınmaktadır. Bu daha katılımcı bir yönetim anlayışı hakim kılınmasının önünü açmaktadır. Bu meclislerden birinde TOBB Sağlık Hizmetleri Meclisi’nde ilimiz iş insanlarından Turan Odabaşı’da yer almaktadır.”

Görevimizin öneminin bilincindeyiz

Yeni Seçilen Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, Diyarbakır’da bir bayrağı taşımak bir bayrağı devralmak oldukça zor bir durum olduğunu ifade ederek, “Diyarbakır dışında sivil toplum birlikteliğini esas olan başka bir kent yoktur. Diyarbakır bu konuda kendine münhasır bir kent. Konsey üyelerimizin katkı ve desteğiyle umarım Diyarbakır’ı istenilen yere getirmeyi başarırız. Sivil toplum bir kentin kalkınmasında çoğu zaman devlet ve hükümetlerden daha fazla rol üstlenerek, kentin ekonomisinde etkin ve belirleyici rol oynuyor. Bizleri böyle önemli bir görevde layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim