Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Yerel yönetimlerde etik değerlerle hizmet verilmesini destekleyecek ve reform etkisi oluşturacak, etik kuralları oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Kamu Görevlileri Etik Kurulu’ 4’üncü toplantısı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ile Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun toplantısının Diyarbakır'da düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güzeloğlu, şöyle dedi:

“Şüphesiz ki Diyarbakır'ın bölgesel merkez konumunda. Böylesi bir toplantı ile buluşması hem toplantıya katılanlar için yararlı kazanımlar getirecek, hem de Diyarbakır’ı tanımakta, Diyarbakır'ın zenginliklerini, güzelliklerini bir kez daha yerinde görmek de önemli bir fırsat oluşturacaktır. Etik bağlamında yapılan buluşmanın aslında her noktada gerektiğine inanıyorum. Etiğin bir davranış tanımı olarak, uygulama esnasında hayatın her boyutunda, herkes için şüphesiz hayatı düzenleyen bir çerçeve davranışları tanımlayan, rehber olacağına  yürekten inanıyorum. Özellikle bir kamu görevi ifa ve icra ediliyorsa, bir kamu sorumluluğu taşınıyorsa, şüphesiz bu sizin çok daha ötede bir sorumluluğunuzu ve davranışlarınızı çok daha hassas tanımlamanızı gerektiriyor. Çünkü çok önemli bir kavramı konuşuyoruz. Etik ile birlikte yerel yönetimlerde güven, devletin vatandaşı ile olan ilişkisinde, vatandaşın devlete olan bakışında vazgeçilmez bir kavram. Güven ilişkisi şüphesiz bu güvenin tesis ve temin edilmesinde etiğin bir anlamda hayata geçmesi adalet, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık gibi olmazsa olmaz kavramların uygulama boyutunda hayata geçirilmesi ile ilgilidir.

Güzeloğlu, “İnanıyorum ki bu buluşma ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun bu çalışması etik değerleri güçlendiren, sizlere güç veren ve yeni anlaşmalar çerçevesinde belki de rehberlik eden buluşma olacaktır. Her birimiz için ve hepimiz için bu değerleri vazgeçilmez olduğunu bir kez daha altını çizerken, bu buluşmanın gerçekleşmesine katkıları olan ve etik anlamında Türkiye'de gerçekten çok önemli bir birikim üreten değerli başkanımıza ve tüm kurul üyelerimize çabaları için içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Toptan: Diyarbakır insana heyecan veriyor

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan da, Diyarbakır'da olmanın inanı heyecanlandırdığını, Diyarbakır’ın her sokağının ayrı bir güzellikte olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Diyarbakır'ın insana heyecan veren o kadar çeşitleri var ki, deyim yerindeyse nereye bakarsanız bakın onu içinizde hissediyorsunuz. İster sokakta gezerken, ister bir vatandaşa dokunurken, ister tarihe doğru şöyle bir geriye giderken, ister sanatçıları sayarken, ister edebiyatçılardan bahsederken, hayatın her alanında onu içinizde hissedersiniz.

Diyarbakır'a yaklaşık 10 yıldır gelmedim, ama 10 yıl evvelki Diyarbakır ile şimdi ki Diyarbakır'ı, şu kısa zaman içerisinde doğrusunu isterseniz mucizeler yaratan bir şehir olarak gördüm. Bu nedenle başta valimiz olmak üzere bütün yetkililere, bütün arkadaşlarımıza, kamunun, özel sektörün, bütün mensuplarına gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi, şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim