DİYARBAKIR - Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik rakamlarını eleştiren Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan, “Türkiye genelinde 2 milyondan fazla esnaf kepenk kapatacak, oteller, lokantalar, kafeler, kıraathaneler, berberler çalışmayacak ve buna rağmen işsizlik düşecek. Bu rakam oyunlarıdır” dedi.

Diyarbakır’daki işsizliğe de dikkat çeken Bozan şu açıklamalarda bulundu:

“İktidar, Diyarbakır'da üretime yönelik herhangi bir fabrika kurmadığı gibi, Erbakan Hocanın kuruduğu Sümer halı fabrikasını kapatıp yerini park, iplik fabrikasını kapatıp yerine konut, tekel tütün fabrikasını kapatıp yerini açık ceza evine çevirmiş, temsanı atıl duruma getirmiş ve Ergani Çimentoyu da özelleştirmiştir. İktidarın Diyarbakır’daki yatırımları, tüm Türkiye'de olduğu gibi betona olmuştur.”

Bozan, “Pandemi döneminde yaklaşık 8 bin 640 esnaf kapanmış, 30 bin civarında kişi işsiz kalmıştır. Diyarbakır’da yaklaşık 150 bin vatandaşımız işsiz durumunda iken, 22 bin kişi de “kısmi çalışma ödeneği” alarak iş sahibi sayılmıştır” dedi.

Diyarbakır için iktidara çağrı

Bozan Diyarbakır için iktidara şu çağrıda bulundu:

“Diyarbakır’ın ham maddesi olan ürünlerden buğday var, makarna fabrikası yok. Pamuk var iplik ve kumaş fabrikası yok. Domates var salça fabrikası yok. Özel sektör bu fabrikaları kuramadığına göre siz kurun ki, hem istihdam hem üretim olmuş olsun.”

Bozan açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Borcunu ödeyemediği için intihar eden vatandaşlar, alacak verecek davaları, çöplerde ekmek toplayan aileler, zor şartlarda çalışmak zorunda olan ve günlük 60-70-80 TL yevmiye ile çalışan mevsimlik tarım işçileri, market veya kafelerde bin 600 TL'ye çalışan üniversite mezunu gençler. Ve sadece Diyarbakır’da icra dairelerinde 400 bin dosya birikmiş durumda.  Bu kadar dosya neden ve kim sorumlu? Elbette iktidar. Çünkü mevcut sorunları çözmek ve yeni sorunlar çıkmasın diye tedbir almak iktidarın temel görevidir.”

Editör: TE Bilişim