Nermin Zengin/ Özel Haber

DİYARBAKIR - Hava sıcaklarının 40 derecenin üzerine çıktığı bu günlerde Diyarbakır, Siverek, Çermik gibi çevre il ve ilçelerde yaşayan bölge halkının Kurban Bayramı’nı serin ve doğal güzelliği ile bilinen şelalelerinde vakit geçirmeye çalışıyor. Bunaltıcı havanın başlaması ile birlikte şehir merkezini boşaltan bölge halkı bayramı şelalede piknik yaparak geçirmeyi tercih etti.  

Kaplıcalarıyla ünlü Çermik'de bulunan doğal güzellikleri ile bilinen Muskan ve Miyalan şelaleleri, aşırı sıcaklardan kaçan çevredeki kent merkezlerinde yaşayan bölge halkının ziyaret akınına uğruyor. Vatandaşlar kuş sesleri eşliğinde, bir yandan oldukça yüksek olan bazalt taşları üzerinden devasa çınar ağaçlarının arasında akan doğa harikası şelalenin manzarasını izlerken, diğer yandan da şelalenin altında oluşan suyu buz gibi soğuk olan gölette yüzme fırsatı buluyor. Şelalenin çevresindeki birbirinden güzel yaşlı çınar ağaçlarının gölgesinde oluşturdukları piknik yerlerinde günün keyfini çıkaran vatandaşlar, hemen yanı başlarındaki bu doğa harikaları yerlerde 9 günlük bayram tatillerini geçiriyorlar.  

Bu bölgeye piknik yapmaya gelenlerden şikayetçi olan bir vatandaş, "Muskan, Miyalan şelaleleri birer doğa harikasıdır. Ailelerimizle birlikte tabiatın bu eşsiz güzel yerlerinde bayram tatilimizi geçiriyoruz. Sıcak havalardan bunalıp kendimizi ağaç gölgeleri altında serinletmeye çalışırken bir yandan ise yüzmenin keyfini çıkarıyoruz. Burası suyuyla, coğrafyasıyla, devasa çınar ağaçlarıyla insanı büyüleyen doğa harikası bir yerdir. Ama ne yazık ki bizim insanlarımız çevreyi temiz tutmaya yeterince duyarlı değildir. Bu da üzücü bir durumdur. Keşke insanlar çıkardıkları çöplerini bırakmasalar doğayı kirletmeseler" dedi.

Editör: TE Bilişim