Diyarbakır tarihi yerleri kadar lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Diyarbakırlı işletmeciler son dönemlerde kentin yöresel yemeklerini tanıtmak için büyük bir çaba içinde. Diyarbakırlı İşletmeci Mete Gülsüm de hem kentin yöresel yemeklerini hem de istihdama katkı sunmak için yeni bir mekan açıyor.

Türkiye’nin önde gelen aşçılarının lezzetli yöresel yemeklerin tatlarını halka sunacağını belirten İşletmeci Mete Gülsüm, “Mekanımız Hayyam Mahal de kendi özel sunumlarımızla tadanların vazgeçemeyeceği yer olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gülsüm açacağı mekanla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“Diyarbakır’da yaklaşık 15 yıldan bu yana mekan işletmeciliği yaptım. Hep hayal ettiğim ve yapmak istediğim böyle bir mekandı. 15 yıllık tecrübemi bilgi birikimimi burada hayali gerçekleştirdim. Diyarbakır denince akla turizm ve gastronomi gelir. Gerek il dışından, gerek kentte yaşayan halkımıza böyle bir mekanı kazandırmanın mutluluğu içerisindeyim.”

İşletmenin Baş Aşçısı Berfin Ağaya ise, “Diyarbakır’a has geçmişten günümüze birçok kentte büyük hayranlıkla yenilen ve vazgeçilmeyen yemek çeşitlerini farklı bir konseptle tüm Türkiye’nin ilgi odağı olacağımızı hedefliyorum. Özellikle kaburga meftune, içli köfte, güveç, tava çeşitleri yanı sıra kendine has bilinmeyen lezzetleri halkıyla tanıştırmayı hedefliyoruz. Böyle başarılı bir ailenin içerisinde bulunmaktan mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilişim