Nermin Zengin / Özel Haber

DİYARBAKIR - Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi üzerine sıcaktan bunalan vatandaşlar serin yerlere akın ediyor. Açık alanlarda günün yorgunluğunu atan Diyarbakır halkı, aşırı sıcaklara rağmen bir şekilde eğlenmenin keyfini buluyor. Gençlerin park ve bahçelerde bir arada oturup günün yorgunluğunu geçirdikleri, bol bol sohbetler ettikleri, halaylar çektikleri serin Diyarbakır akşamları festival havasında geçiyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Göletli Park’ta vatandaşlar sıcak havalardan kurtulmak için gündüzleri ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışırken, festival tadında geçen akşam saatlerinde ise müzik eşliğinde şarkılar söyleyip halaylar çekiyorlar. Gençlerin bir araya gelip eğlenceli saatler geçirirken, etraflarında kömelenen aileleri ise sıcak bir ortamda sohbet ediyorlar. Akşam serinliğinin tadını çıkarmaya çalışan ele avuca sığmayan çocukların etrafta koşuşturup oynaması, ortama bambaşka bir canlılık getiriyor, parkı cıvıl cıvıl bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Sıcaklardan kurtulmanın tek yolunun parklara gitmek olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Akşamları parklara giderek serinlemeye çalışıyoruz, bir araya gelerek sohbet etmenin tadını çıkarıyoruz. Biz bu şekilde dinlenmeye çalışırken çocuklar ise eğlenmenin yollarını buluyor. Gençler ise şarkılar eşliğinde halay çekip eğleniyor. Göletli Park sulak bir alan olduğu için daha serin geçiyor. Burada genelde çimlerde uzanıp yatıyoruz, ağaçların gölgesinde vakit geçiriyoruz" diyerek Diyarbakır parklarına hayat veren yaz akşamlarındaki festival havasını anlattı.

Editör: TE Bilişim