Ülkenin en önemli gündem maddesi ekonomik sıkıntı, işsizlik ve yoksulluk. Muhalefet partilerinin gündeme getirdiği yoksulluk iktidar bloğunun da gündeminde. Mecliste haftalık grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, gıda fiyatlarındaki artıştan söz etti. Çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara, şikâyet edenlere hak verdiğini belirten Bahçeli, “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” dedi. Bahçeli’nin bu sözlerine tepki gecikmedi.

DİYARBAKIR’LI KEBAPÇILAR TEPKİLİ

Artı Gerçek muhabiri Remzi Budancı’ya konuşan Diyarbakırlı kebapçılar Bahçeli'nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerine tepki gösterdi. En çok istihdamın lokantalarda sağlandığını ifade eden kebapçılar, Bahçeli’nin sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Ülkede ekonomik kriz olduğunu hatırlatan kebapçılar, işsizliğin asıl sorumluluğunun ülkeyi yönetenlerde olduğunu ifade etti. Dağkapı bölgesinde kebapçılık yapan Muhittin usta, Bahçeli'nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerine, “Yalandır. Bahçeli’yi hiç sevmiyorum. Onun bunun ekmeği ile onuyorlar” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

'ONUN RAKİBİ DEĞİLİZ'

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kebapçılık yapan Cihan Aslan, kendilerine yönelik suçlamalarda bulunulmasının doğru olmadığını söyledi. Şu anda yanlarında 10 kişinin çalıştığını ifade eden Aslan, “Biz kendi işimizi yapıyoruz, kimsenin ekmeğine karışmamışız. Kimseyle işimiz yok, neden öyle diyor ki. Neden bize yönelik öyle bir ifade kullandı anlamış değilim. Onun rakibi değiliz. Onun emsali de değiliz. Onun işi meclis ve siyaset, bizim işimiz de aç doyurmaktır. Ne alakaysa artık. Yanımızda 10 tane eleman çalışıyor. Hangi birine söyleyelim ki. Anlamış değilim” dedi.

'ÜLKEDE EKONOMİK KRİZ VAR, GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR'

İşsizliğin nedeni olarak kebapçıların gösterilmesine tepki gösteren kebapçı İsmail, Bahçeli'nin gündemi değiştirmek için o ifadeleri kullandığı görüşünde. İstihdamın en çok lokantalarda sağlandığını ifade eden kebapçı İsmail, “Diyarbakırlı ciğerci ve kebapçıyım. Devlet Bahçeli’nin söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. İşimizde gücümüzde insanlarız. İşimizi severek yapıyoruz. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Biraz gündemi değiştirmek istiyorlar. Ekonomi çok kötü. Gündemi değiştirmek için bu tür şeyleri gündeme getiriyor. Bakın şu anda biz sekiz kişi burada çalışıyoruz. Bizim davamız ekmek davası, başka bir amacımız yok. Yapacaksa faydalı şeyler yapsınlar. Boş şeylerle bizi uğraştırmasınlar” diye konuştu.

AKIN: ONLAR TEŞVİK VERSİN

Neden böyle bir açıklama yapıldığına anlam veremediğini söyleyen Cuma Akın, işsizliğin ülkeyi yöneten iktidarın çözebileceği bir sorun olduğunu söyledi. İşletmelerin hükümetin teşvik desteği ile fazla istihdam sağlayacağını belirten Akın, “Diyarbakır’da ciğerci XalêMıhamê’de 50 kişi çalışıyor. 50 kişi bir fabrikada çalışan kişi sayısı kadar. O zaman onlar da bize yardımcı olsunlar 50 kişiyi 60’a çıkartabilelim. Vergisinden, işçinin sigortası ve teşvikine kadar yardımcı olsunlar o zaman. O zaman sayısı 60, 70’e çıkartabiliriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim