Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır - İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejik Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ve Diyarbakır Valiliği ile Anadolu Ajansı’nın katkılarıyla organize edilen, “Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı”na kentteki yerel gazete, televizyon ve internet siteleri temsilcileri davet edilmedi.

Yerel medyanın davet edilmemesine tepki gösteren Diyarbakır Yerel Medya Derneği (DİYMED) Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaptı.

“Yerel medyanın davet edilmemesi bizleri derinden üzmüştür” denen açıklamada şöyle denildi:

 “Oysa yerel medyanın gelişmesi noktasında böylesi çalıştayların, sunacağı katkı ve ileriye dönük projelerin geliştirilmesinde yapacağı öncülüğün küçümsenemez olduğuna inancımız tamdır.  Diyarbakır’ın markaları olan yerel medyanın söz konusu çalıştayın dışında tutulması ve yok sayılması anlamı taşıyan bu uygulamanın kabul edilecek yanı yoktur. Nedenini bilmediğimiz bu tavrı tepkiyle karşılıyoruz. Yerel medya çalıştayının yerel medyasız yapılmasının taktirini ilgililere ve kamuoyuna bırakıyoruz.”

Açıklamanın devamında ise, “Diyarbakır’ın değerleri olma özelliği taşıyan yerel medyanın bundan sonraki organizasyonlarda yer alması hususunda tüm kurum ve kuruluşların gereken hassasiyeti göstereceğini umut ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilişim