HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR- Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü’nce düzenlenen ‘Doğa Dostu Üniversiteliler’ kampı, Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesinin fidanlık alanında geçen hafta sonunda yapıldı. Projeye, üniversite öğrenimi gören 100’a yakın öğrenci katıldı.

Diyarbakır Doğa  Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, geçtiğimiz aylarda, özellikle gençlere yönelik ve online olarak çevre, çevre ve sağlık, çevre ve insan, çevre kirliliği, ekoloji, ekosistem, doğal  sistemler, coğrafya, biyoloji ve güncel çevre sorunları konusunda eğitimler verdiklerini belirterek, hem ‘Doğa Dostu Üniversiteliler’ kampı hem de online eğitimlerin amacıyla ilgili olarak, şu bilgileri verdi:

“Bu eğitimlerle amacımız, doğa ve ekoloji alanındaki bilgileri doğada serbest aktivitelerle ve katılımcı bir eğitim programı çerçevesinde katılımcılara aktararak onlara doğa dili ve eğitimini öğretmek. Katılımcılara doğayı görme ve gösterebilme kabiliyeti, yani doğayı tanıyıp anlayabilme ve gördüklerini çevrelerine aktarabilme ve çevrelerini etkileme gücü kazandırmak. Çevre ve Doğa eğitiminde disiplinler arası ve bütüncül bir doğa eğitimi vizyonu gelişmesine katkıda bulunmaktır.”

Öğrencilere doğa sevgisini, etrafımızı saran beton yığınlarından uzaklaşarak ve doğanın içinde zaman geçirerek kazandırabileceğimizi ifade eden Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, bu konuda da şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin doğada geçirecekleri etkili ve eğlenceli zamanlar sayesinde doğaya olan bağlılıkları artacaktır. İnsanlar doğa ile ilgili birçok kaynaktan bilgi edinebilirler. Fakat en etkili öğrenme doğada zaman geçirme ve doğayla bütünleşerek elde edilir. Doğada yapabileceğimiz çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle öğrencilerimizin çevreyi keşfetmesi ve doğayı sevmesini sağlayabiliriz.

Geçen hafta sonunda 21-22 Ağustos günleri gerçekleştirdiğimiz kampla öğrencilere doğa sevgisini, doğa bilincini aşılayarak çevre hakkındaki düşüncelerinde farkındalık yaratmayı amaçladık. Ayrıca ekoloji hakkında bilgi vererek tüm canlıların doğada eşit haklara sahip oldukları ve belirli ilişkilerle birbirlerine bağlı olduklarını, doğada yaşayan tüm canlılara insanların saygılı olmak zorunda olduklarını ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerektiğini benimsetmeye çalıştık.

Proje kapsamında belirlenen 50 kadın, 50 erkek toplam 100 öğrenciye 3 ayrı grup halinde farklı zamanlarda yapılacak doğa kamplarıyla eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz..”

Editör: TE Bilişim