Haber-Güneş OCAĞA

 Diyarbakır Sağlık Platformu, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Abdülmenap Güzel için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinikleri binası önünde anma etkinliği düzenledi. Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı anmada, "Ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" pankartı ile Güzel’ın fotoğrafları taşındı.

 Anmada konuşan Güzel'in öğrencilerinden Dr. Aysun Gezer, hocasının sayısız hastanın iyileşmesine katkıda bulunduğunu ve yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini aktardı.

 Meslek hastalığı

 Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Yürütme Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya ise, Kovid-19'un önlenebilir bir hastalık olduğunu, bir kişi daha eksilmek istemediklerini belirtti. Yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarının bir rakamdan ibaret olmadığını vurgulayan Yerlikaya, “Arkadaşlarımızın her biri yaşamlarının baharında, mesleklerinin en verimli dönemlerini yaşamını yitiriyor. Menap hocamız da bunlardan biriydi. Topluma en iyi fayda sağlayacağı bir dönemde ne yazık ki hocamızı kaybettik" dedi.

 Salgından kaynaklı onlarca sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yerlikaya, bunca ölüme rağmen Kovid-19 hastalığının meslek hastalığı olarak görülmemesine tepki gösterdi. Yerlikaya, Kovid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istedi. 

Editör: TE Bilişim