Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır -Basın açıklamasını okuyan oda başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir Diyarbakır Belediye Başkan Vekilliği yapan ve 5 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu erken yaşta yaşamını yitiren Dr. İlhan Diken’in adının bir caddeye verilmesini desteklediklerini belirtti. Bu karardan dolayı belediyeye teşekkür eden Demir, Dr. İlhan Diken’i kriminalize edici ve yaftalayıcı bir biçimde haberleştirilmesini de kınadı.

Demir yaptığı açıklamada, “Dr. İlhan Diken’in hekimlik yaşamı boyunca emek, barış, demokrasi, insan hakları ve halkın sağlık hakkı için sürdürdüğü mücadelenin tanığıyız. Savaşın olmadığı barış içerisinde bir toplumda herkesin eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve anadilinde nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için yürüttüğü mücadelesini saygıyla anıyoruz. Dr. İlhan Diken bu yaşam tarzı ve mücadelesi ile Diyarbakır halkının gönlünde taht kurmuştur. Mütevazi yapısı ve Türk Tabipleri Birliği içerisinde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle bütün Türkiye’de hekimler arasında sevilen ve sayılan bir arkadaşımız idi. Hekim ve insan olarak örnek duruşu, adının bir caddeye verilerek yaşatılmasını fazlasıyla hak etmektedir” dedi.

Demir, “Diyarbakır Tabip Odası olarak Dr. İlhan Diken’in savunduğu değerleri sahiplenmeye; halk sağlığının, emeğin, insan haklarının ve barışın savunucusu olmaya devam edeceğimizi bildirirken kendisini bir kez daha sevgiyle ve saygıyla anıyoruz” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim