Diyarbakır merkezli düzenlenen operasyonlarda birçok kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturması kapsamında 32'si avukat 102 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kararla birlikte de Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman ve İzmir gibi birçok kentte operasyonlar düzenlendi.

Diyarbakır Barosu, gözaltılara ilişkin açıklama düzenledi. Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, “Bu bir suç soruşturması değil, bir siyasi rövanştır. Diyarbakır Barosu’ndan intikam alma operasyonudur. Diyarbakır Barosu’nun ışıkları yanmaya devam edecektir. Bu hukuksuz operasyonlar bitene kadar meslektaşlarımız özgür kalana kadar, bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Adalet gelene kadar buradayız” dedi.

Açıklamada, “Güvenlik endeksli yürütülen, kişi özgürlüğü ve güvenliği ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran bu ‘hukuk dışı’ operasyonlara son verilmeli, gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılsın” talebinde bulunuldu.

Gözaltılara ilişkin açıklama yapan Özgürlük için Hukukçular Derneği ise, "Müvekkillerimizin haklarını bugüne dek nasıl savunduysak savunmayı da savunmaya cesaretle devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır Sağlık Platformu, DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan sağlıkçıların serbest bırakılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim