DİYARBAKIR – Eğitim Sen Şubeleri, Dünya Öğretmenler Günü’nde dayanışma gecesi düzenledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubeleri, Dünya Öğretmenler Günü’ne ilişkin dayanışma gecesi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Halkların Demokratik partisi (HDP), Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve Semra Güzel, Saadet Partisi, Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK),  Tabibler Birliği (TTB),  Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (MMO) MED-DER katıldı.

 Etkinlikte, Eğitim Sen’in yaptığı çalışmaları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

 'SÖZ VERİYORUZ’

Amed Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Emine Akşahin, çocuklara ve öğrencilere  güzel, güneşli günler bırakmanın sorumluluğunu aldıklarını belirtti. İşyerlerinde, alanlarda, bulundukları her yerde örgütlülüğü sağladiklarını dile getiren Akşahin, “Mücadelemizi büyüterek beklenen yarınları getirme sözünü veriyoruz” dedi.

 'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

İhraç edilen Akademisyeni Zeki Kanay, "Bu suça ortak olmayacağız bu bir insanlık sucudur' dediğimiz için bin yüz 28 akademisyen hakkında soruşturma açıldı, gözaltılara maruz kaldık, ihraç edildik. Amaçları bizleri sindirmek, biz bilim akademileri olarak boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından emekli olan 90 öğretmene plaket verildi. Etkinlik sanatçı Ağit Işık ve KESK Müzik Kolektifi’nin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Editör: TE Bilişim