Diyarbakır’da gittikçe artan vaka sayısı endişe yarattı. Kentte 24 saatte 14 kişi hayatını kaybederken 2 bin yeni vaka da görüldü. Ayrıca Bismil’de 6, Çınar’da da 3 mahalle karantinaya alındı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, kentteki koronavirüs (Kovid-19) salgına dair dünkü verileri paylaştı. SES, bir gün içerisinde 2 bin kişiye koronavirüs tanısının konduğunu ve 14 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. 80 kişinin yoğun bakıma alındığı bilgisini paylaşan SES, "Maske takalım, aşı olalım, hep birlikte salgını aşalım" çağrısı yaptı.

Bismil’de 6 mahalleye karantina

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde de 6 köy, korona virüs vakalarının görülmesi üzerine karantinaya alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Korona virüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken, Bismil İlçesi Aralık, Ambar, Eliaçık Güngeçti, Sinanköyü ve Serçeler köylerinde de yeni vakalar tespit edilmesi üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, bu yerleşim yerlerinin karantinaya alınmasına karar verildi.

Bismil Kaymakamlığınca da yapılan açıklamada, "Bismil’e bağlı Aralık, Ambar, Eliaçık, Güngeçti, Sinanköy ve Serçeler köylerinin 02 Ağustos 2021 tarihinden itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alınarak köylerin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Çınar’da 3 mahalle karantinaya alındı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde ise 3 mahalle korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Çınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı bakanlığında alınan kararla ilçe hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kararla, 03 Ağustos 2021 tarihinde Çınar’a bağlı, Başaklı, Karababa ve Aşağı Konak Mahallesinde saat 21.00 itibariyle ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanmasına, karar verildi.

Bu kapsamda, karantina süresince köylere giriş-çıkışların ilçe jandarma komutanlığınca kapatılarak, zorunlu hallerde kontrollü bir şekilde sağlanmasına, köyler içerisinde vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir arada bulunmamalarına ve vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarına, oy birliğiyle karar verildiği duyuruldu.

Editör: TE Bilişim