DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün “Dicle Barajı Gölü Havzası Koruma Planı” çerçevesinde alanında uzman akademisyenleri görevlendirdiği projede çalışmalar sürdürüyor.

Proje kapsamında havzanın genel özellikleri ve su kalitesini etkileyen kirletici faktörlerin belirlendi, izleme ve model çalışmaları yapıldı.

Su havzasında oluşabilecek kirliliklerin önüne geçmek amacıyla DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Eğil Kaymakamı İdris Arslan, tekne işletmecileriyle bir araya geldi.

Diyarbakır ve ilçelere içme suyu sağlayan Dicle Barajı’nın koruma planı çerçevesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlendiğini hatırlatan Tutşi, kentin göz bebeği konumundaki su kaynağını korumanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi.

Amaçlarının Eğil’de tekne taşımacılarının ekmeğiyle ve emekleriyle oynamak olmadığını aktaran Tutşi, var olan soruna birlikte çözüm üretmek istediklerini kaydetti.

Toplantıda baraj gölünde ruhsatsız şekilde ticari faaliyet yürüten 3 jet ski ve 10 tane 50-60 yolcu taşıma kapasitesine sahip teknenin, işletmecilerin de onayı ile 1 Nisan itibariyle teknelerini yenilebilir enerjiye dönüştürmemesi durumunda faaliyetlerinin durdurulacağı kararı alındı.

Editör: TE Bilişim