Haber- Mensure AÇIK/ ÖZEL

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi, dini inanç turizmi haline geldikten sonra vatandaşlara kapılarını korona virüs nedeniyle tedbirler doğrultusunda sonrası açtı. Kur’anı Kerim’de isimleri geçen Hz. Zülkifl ile Hz. Elyesa peygamberlerin de kabrinin bulunduğu tarihi mekan, tekne turu ile tarihe yolculuk etmek isteyenleri bekliyor.

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’ne bağlı Dicle Barajı’nda tekne turu, mağaralar ve peygamberlerin kabirlerinin ziyareti Covid-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlere yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinden sonra alınan tedbirler kapsamında  son bir aydır turizme kapılarını yeniden açtı.

Mevsimlerden dolayı 15 gün sonra turizm sezonunun Eğil’de kapanacağını belirten Zülküf Laçin, “Turizm sektörü pandemiden dolayı baya çöktü. Biz her sezon tekne başı 40 bin TL’lik iş yaparken, şuan yapamıyoruz. Biz normal şartlarda gezi için 10 aileyi tekneye alırken şuan 4 aileyi bile alamıyoruz ”dedi.

13 yıldır bu mesleği yapan 27 yaşındaki Laçin, “Mesleğimi çok seviyorum, işimiz güzel gidiyordu fakat bu pandemi herkesi etkilediği gibi bizi de baya etkiledi. Pandemi döneminde sadece hafta için turizme açıktık. Buda hiçbir masrafımızı karşılamıyordu. Yakıt, yemek parası, çalışanın maaşını ancak  çıkartıyorduk. Son 1 aydır açığız ama turizm sektörü pandeminden dolayı baya çöktü. Zaten 15 gün sonra sezonu kapatıyoruz ve baya mağdur durumdayız. Kışında günlük masraflardan hariç ekstradan ekonomimize faydası olmuyor. Biz normal hayata dönmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim