HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Eğitim Sen Diyarbakır 1, 2 ve 3 Nolu Şubeleri, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının dönem sonu raporunu açıkladı.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ncı yılında olunmasına rağmen çağa uygun toplumun gereksinimlerini karşılayan bir eğitim sistemi oluşturulamadığını öne sürdü.

Mevcut eğitim sisteminin ülkede farklı kültürlerin ve dillerin yok edilmesinin bir aracına dönüştüğünü iddia eden Koç, diğer hükümetlerde olduğu gibi AK Parti’nin de eğitim politikasını sürekli değiştirmesinden dolayı içeriği boşaltılan eğitim sisteminin sorunları çözmek yerine sorun yaratan bir hal aldığını öne sürdü.

Koç, milyonlarca çocuğun en temel hakkı olan anadilde eğitim hakkından bir eğitim yılında daha mahrum bırakıldığını söyledi. Koç, “Her ne kadar farklı dillerde seçmeli dersler ve üniversitelerde yaşayan diller enstitüsü açılmış olsa da siyasi iktidar politik olarak arkasında durmadığı için fiilen bu alanlar anlamını yitirmiştir” dedi.

 ‘Üniversiteler öğrenci hapishanesine dönüştü’

İhraç edilen akademisyenlere değinen Koç, ”Boşalan kadrolara getirilenler üniversiteleri bilgiyi üreten konumdan uzaklaştırıp siyasi iktidarın propaganda aracına dönüştürmüştür. Üniversitelerde öğrenciler üzerinde yoğun bir baskı oluşturulmuş, öğrencilerin öğrenim yaşamlarıyla ilgili en haklı talepleri şiddetle bastırılmıştır. Üniversiteler bilim yuvasından ziyade öğrenci hapishanelerine dönüştürülmüştür” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim