Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Yaz Spor Okulları kapsamında dezavantajlı çocukların kentteki park ve yeşil alanlardan faydalanmaları için ‘Çocuk Şenliği’ adıyla yeni bir çalışma başlattı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, başlattığı Çocuk Şenliği ile kentin farklı noktalarında bulunan ve çocukların ziyaret etme fırsatı bulmadığı parklara götürülerek çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çocukların etkinliklere katılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz servis hizmeti verilecek.

Yaz Spor Okulları Çocuk Şenliği, Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesinde ikamet eden 58 çocuğun katılımıyla Kent Meydanı’nda başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde görevli eğitmenler eşliğinde servislerle Kayapınar İlçesinde bulunan Kent Meydanı Parkı’na götürülen çocuklar, parktaki su oyunları ve oyun gruplarında eğlenceli anlar yaşadılar.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığında eğitmen olarak görev yapan Mızgin Karaman, kentte yaşayan ve kentin birçok alanını gezme görme fırsatı olmayan dezavantajlı çocuklara yönelik Yaz Spor Okulları kapsamında Çocuk Şenliği projesini başlattıklarını söyledi. Karaman, amaçlarının çocukların hem kenti tanıması hem de kentte kendileri için yapılan alanlardan daha çok faydalanmalarını sağlamak olduğunu bildirdi. Çocukların düzenlenen etkinlikten oldukça memnun kaldığını belirten Karaman, kentteki diğer parklarda ve daha fazla çocukla Çocuk Şenliği kapsamında yeni etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Karaman, ayrıca kenttin farklı bölgelerinde ikamet eden çocukların bir araya gelerek tanışmalarını ve beraber eğlenmelerini sağladıklarını vurguladı.

Editör: TE Bilişim