AK Parti Diyarbakır İl Kongresi, Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz ve Leyla Şahin Usta ile Diyarbakır milletvekillerinin katılımı ile Seyrantepe Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Avukat Muhammed Şerif Aydın yeni il başkanı olarak seçildi. Kongreye canlı bağlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Vefayı ihmal etmeden, samimiyeti elden bırakmadan, kimseyi dışlamadan, dışarıda bırakmadan, gönüller yapa yapa, kalpler kazana kazana davamızı bugünlere getirdik. Elbette bu süreçte yükü çekemeyenler, gücü tükenenler, nefesi kesilenler oldu. Bu zorlu yolculukta egolarına, hırslarına, ihtiraslarına, kibirlerine yenik düşenler çıktı, biz bunların hiçbirine 'eyvallah' etmedik."

Erdoğan, "Diyarbakır anneleri gibi evladına, geleceğine sahip çıkan cesur insanların sayısı arttıkça terör meselesini ülkenin gündeminden çıkaracağız" dedi.

Kongreye konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bölgenin Ak Parti iktidarında cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesini yaşadığını söyledi.

Beyoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gönüllerin buluşması olan partimiz hem ülkemizde hem de bölgemizde aziz milletimizin makus talihini yenmesini sağlayan hizmetlere imza atmıştır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim