Fuat Bulut/Özel Haber 

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, sadece kentte değil bazı bina ve evlerin yıkıldığı Malatya'da da paniğe yol açmış durumda. Korkuyu hakim kılan en büyük sebep artçı sarsıntıların devam etmesi ve hasarlı yapıların yıkılma tehlikesi. Üç gündür geceyi açık arazilerde geçiren halkın büyük bir bölümü kenti terk ediyor. Elazığ'a yakın olan kırsal kesimdeki akrabalarının yanına giden vatandaşlar, sarsıntılar bitene dek kente gelmeyeceklerini söylüyor.

Merkezin deprem üssü olmasına rağmen tek bir yapının dahi yıkılmadığı Sivrice'de de halk panikte. Esnaflar kırılan camları temizlerken, tek katlı evlerine giren halk da gerekli ihtiyaç malzemelerini alıp ilçeyi terk ediyor. Burada en büyük yıkım çoğu kerpiç olan Çevrimtaş Köyü'nde yaşandı. 6 ev yıkıldı, enkaz altından iki vatandaş ölü olarak çıkarıldı. Gözeli Köyü'nde ise evlerin çoğu orta ve ağır düzeyde hasar gördü.

Depremin vurduğu yerlerden biri de Maden'e bağlı Gezin Mahallesi'ydi. Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerinde bulunan Gezin Mahallesi'ndeki çöken 6 katlı binanın enkazından 3 kişinin cesedi çıkarıldı.

Elazığ merkezde ise dört bina yıkıldı. Kent merkezine girişte korku ve paniğini hakim olduğunu görmek mümkün. Yoğun trafik akışının olduğu kentte en dikkat çeken konulardan biri yoğun göçlerin yaşanması. Dört binanın yıkıldığı Sürsürü ve Mustafa Paşa Mahallesi, kent halkının en uğrak alanlarından biri. Polis tarafından güvenlik çemberine alınan bölgede arama kurtarma çalışmalarını dikkatle izleyen vatandaşlar, enkazdan sağ kurtarılan vatandaşları görünce birbirine sarılıyor.

Elazığ şehir merkezinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen itfaiye, ambulans, yardım araçlarını görmek mümkün. Kızılay ve bazı belediyeler, merkezi yerlerde açtıkları aş çadırlarında içecek ve yiyecek ihtiyacını karşılıyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşları da depremzedelere yiyecek ikramı yapıyor. Kızılay da geceleri -15'i bulan dondurucu hava nedeniyle battaniye dağıtımı yaptı. Halk, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarından sonra hasar tespitinin yapılmasını ve normal yaşama dönmeyi arzuluyor. Kimi vatandaşlar da yardımların yetersizliğine dikkat çekip, yaşadıklarına isyan ediyor.

Editör: TE Bilişim