Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Barosu, öldürülen eski başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği eylemin 186’ncısını gerçekleştirdi. Eylemde, “Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de katılarak destek verdi.

Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Elçi'nin mirasına sahip çıkmak için 186 haftadır eylemde olduklarını hatırlatarak, soruşturmanın başladığı yerde durduğunu söyledi.

Sınırları olmayan bir mesleği icra etiklerini ifade eden İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de, dava dosyasında gelişme olmamasına dikkati çekti. Yücel Faillerin tespit edildiğini ancak buna rağmen bir adım dahi ileri gidilmediğini öne sürdü. Yücel, adaletin tecilli için dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, "Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir Başkanın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de onu öldürenlerin peşini bırakacağız" diye belirtti.

Anma etkinliğinde konuşan Milletvekili Beştaş ise, Elçi cinayeti dosyasının 186 gündür yerinde saydığını dile getirerek şunları söyledi: "Cezasızlıkla mücadeleyi Elçi ile birlikte yürütmüştük, şimdi de onun dosyası için yürüteceğiz. Baro başkanın dosyasının sürüncemede bırakılmasına avukat arkadaşları olarak izin vermeyeceğiz.”

Anma etkinliği yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim