Diyarbakır Sağlık Platformu, Kovid-19’dan yaşamını yitiren sağlık çalışanları için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde anma etkinliği düzenledi.

 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, konuşmasına "Yorulduk, tükendik” diyerek başladı.

Güldiken, şunları söyledi: “Diyarbakır’da 14 bin sağlık çalışanı var ve bunun 2 binden fazlası hasta. Biz bu sayıyla nasıl hizmet edelim halka? Yeni bir kan, yeni bir emekçi desteği istiyoruz. Yoksa biz bu halka hizmet edebilecek durumda değiliz artık.  Bugün sadece Diyarbakır’da bin 500’e yakın insan Kovid hastası. Bu sayıyı söylemeyelim mi? Bu sayıyı söylemeyince Kovid’i bitirmiş mi oluyoruz? Her birimiz yakınından birisi, her gün ölmüyor mu, biz bu gerçeği halktan nasıl saklayacağız? Tekrar söylüyoruz, biz gerçekleri her gün her yerde söylemeye devam edeceğiz. Bizi Kovid’le mücadeleye dahil etmeliler. Madem bu virüs hepimizi etkiliyor, hepimizi öldürüyor ve hasta ediyorsa, o halde hep birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim