Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, asfaltı tamamlanan bulvar ve caddelerde, trafik akışının düzenli ve şeritlerin belirgin hale gelmesi için yol çizgi çalışmalarını sürdürüyor. Daha konforlu ve emniyetli bir ulaşım ağını sağlamak hedefiyle, yeni asfalt serilen ve yol çizgileri yıpranan caddelerde yürütülen çalışmalar trafik yoğunluğunun düşük olduğu gece saatlerinde gerçekleştiriliyor. Ekipler, yol çizgilerinin yaya ve araç sürücüleri tarafından daha iyi ve belirgin şekilde görünmesini sağlamak için çalışmalarda termoplastik boya kullanıyor.

Engelli vatandaşlar için caddelere semboller çizildi

Ulaşım Daire Başkanlığı, Bağlar İlçesi Bağcılar Caddesi’nde yürütülen çizgi çalışmaları kapsamında ekipler, engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştıracak semboller çizdi. Ulaşım Daire Başkanlığı, engelli vatandaşların trafikte daha rahat hareket etmeleri için sembol çalışmalarını kentin tüm cadde ve bulvarlarında sürdürecek.

Yol çizgi çalışmaları dışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde caddelerde görünür durumda olmayan yaya geçitleri ile yıpranan trafik uyarı levhalarını da yeniliyor. Yol çizgisi çizme çalışmaları, kent genelinde asfaltı tamamlanan bulvar, cadde, sokak ile yaya geçitlerinin yoğun olduğu yerlerde devam edecek.

Editör: TE Bilişim