Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği farkındalık yürüyüşünde vatandaşlar, engelsiz bir dünya için yürüdü.

Yaşar Kemal (Ekinciler) Caddesi’nden başlayan ve Anıtpark’ta tamamlanan farkındalık yürüyüşüne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, kamu kurum müdürleri, engelli dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Anıtpark’da tamamlanan yürüyüşün ardından katılımcılar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu ve Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk bıraktı.

Etkinlik sonunda basına açıklamalarda bulunan Diyarbakır Altınokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş, 1992 yılından itibaren Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlandığını söyledi.

Farkındalık günü

Kutlama yerine farkındalık günü olarak değerlendirdiklerini belirten Karakaş, “Elbette ki sosyal devlet olmanın gereği vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, sosyal ve ekonomik anlamda ihtiyaçlarını gidermektir. Son 15 yıl içerisinde sosyal devlet olmanın gereği sonuna kadar yerine getirildiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz 3 Aralık’larda sürekli eksikler, sorunları dile getirirdik. Ancak son yıllarda özellikle 5378 sayılı engelliler kanunu ve bu kanun akabinde çıkartılan yönetmeliklerle engeli vatandaşlarımız önemli kazanımlar elde etmiştir. Eğitimde, istihdamda, sosyal ve ekonomik anlamda ciddi kazanım elde eden engellilerimiz bugün evde bakım ücretleri, engelli maaşları son 10 yıl içerisinde hükümetimizin yaptığı engellilerin sosyal hayata katılımı konusunda önemli kazanımlar elde etmiştir. Ben bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Diyarbakır ve özelinde de Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Güzeloğlu son derece canla başla çalışıyor. Engelli vatandaşlarımıza önemli hizmetler sunmaya çalışıyorlar, kendilerine de çok teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim