Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Vatandaşlarına yaygın aşı imkanı sağlayan ülkelerin başında yer aldık. Aşılamada toplam doz sayısı 100 milyon sınırına doğru gidiyor. Halen birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne aldığımızda, bu tablo ülkemiz adına gerçekten önemli bir başarıdır.

- Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerimizin ve çocuklarımızın, özellikle müsterih olmasını istiyorum. Bu vesileyle bir kez daha sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz.

- Cuma günü yaptığımız 20 bin öğretmen atamasıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. Eskiden boş geçen dersler ya da farklı branş öğretmenlerinin girdiği dersler varken hamdolsun bu tür sorunlar ortadan kalkmıştır.”

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı yaptırma çağrısında bulundu. Erdoğan, "Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim