DİYARBAKIR - Karayolları Skala Mağdurları Platformu, ücret farklarının her dönemde artarak, devam ettiğini belirterek, sorunların çözümü için adalet beklediklerini açıkladı.

Toplu İş Sözleşmesi’nde 1. 2. ve 3. ücret skalası olarak üç ayrı şekilde uygulanan ücret farkları her dönemde artarak devam etmektedir.

Karayolları Skala Mağdurları Platformu, ücret adaletsizliğinin giderilmesini istediklerini söyledi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Bölge Müdürlüğü ve Şube Şefliklerinde çalışan biz skala mağdurları olarak adalet istiyoruz. Çalıştığımız işyerlerimizde 2005 sonrasında işe başlayan arkadaşlar 2.Skala Mağduru olarak 2.sınıf insan muamelesi görüyor. Biz 2015 ve sonrası mahkeme kararı ile işe başlayan 3.skala mağdurları 3.sınıf insan muamelesi görüyoruz. buda iş barışını bozuyor, kaldı ki biz 3.sınıf insan muamelesi görenler geçmişimizi feda etmemize rağmen bu zulümle yaklaşık 5 yıldır karşı karşıyayız. Karayolları çalışanları olarak 2021 yılı mart ayında yapılacak olan yeni toplu İş sözleşmesinde bu adaletsizliğin ortadan kaldırılıp yerine adaletli ücret dağılımının yapılmasını Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz. Hem Yol-İş sendikası hem de Türk iş Konfederasyonu’nun bu “Adaletsizliğe” dur demesinin zamanı geldi ve geçiyor. Vicdanı yaralayan, iş yerlerindeki huzurumuzu ve iş barışını bozan bu 3 farklı ücret uygulamalarına son vermek için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizler ülkesini seven, her türlü fedakarlığı göze alabilen, işçileri ve ailelerinin hassasiyetlerini görmezden gelinmesini istemiyoruz. Sorunlarımızın çözümü için adaletli olmanızı bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim