Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede salgın haline gelen korona virüs nedeniyle vatandaşlara evde kalmaları yönündeki bir çağrı da Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığından geldi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, anonslar ve araçların üzerlerine ekledikleri tepe lambalı yazı paneli ile vatandaşlara evlerinde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

“Biz sizin için dışarıdayız, siz de hepimiz için evde kalın”

Ekipler gezici araçtan yaptıkları anonsta, “Özellikle 65 yaş ve üstü kronik rahatsızlığı bulunan büyüklerimizin dışarı çıkmamalarını önemle rica ediyoruz. Biz sizin için sokaktayız, siz de hepimiz için evde kalın” derken, araçların üzerinde bulunan tepe lambalı yazı paneline ise "Evde kal Türkiyem, evde kal Diyarbakır, hayat eve sığar" yazısı yazıldı.

Diyarbakır'da bulunan trafik ışıklarının kırmızı bölümüne de, vatandaşların evlerinde kalmalarının önemine değinmek için amacıyla 'evde kal' yazısı yansıtıldı.

Çalışmak zorunda olan vatandaşlardan Mehmet Emin Turan, yapılan uygulamanın çok yerinde olduğunu belirterek, "İnsanlarımızın kendi sağlıkları için evde kalmasını istiyoruz" dedi.

Trafik ışıklarında bekleyen araç sürücüleri de uygulamadan memnuniyet duyduklarını kaydederek, mecbur oldukları için dışarı çıkmak zorunda olduklarını dile getirdi. (İHA)

Editör: TE Bilişim