Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde DEDAŞ çalışanları ‘karanlığı biz aydınlatıyoruz, biz sahadayız, sen evde kal' dövizleri açarken, Tunceli’de 96 yaşındaki Hasan Tuncel de, evinin balkonuna çıkıp, türkü söyleyerek evde kalın mesajı verdi. Adıyaman’da ise 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin yaşlı rolünde verdiği ‘evde kal’ mesajı gülümsetti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Dicle Elektrik çalışanları, korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve riskleri en aza indirmek için 'karanlığı biz aydınlatıyoruz, biz sahadayız, sen evde kal' dövizleri açtı.

Dicle Elektrik Kulp Şubesi önünde personelin personelin açmış olduğu dövizlerle evde kal çağrı yapılırken, hayatın normal seyrinde ekipleri 7 gün 24 saat sahada görev yapmaya devam ediyor.

Dicle Elektrik Kulp Şube Şefi Mehmet Hanifi Ertokuş, vatandaşların evde kaldığı bu süreçte aileleriyle huzurlu bir ortamda zaman geçirebilmeleri için arıza bakım ve onarım ekiplerinin 7 gün 24 saat esası ile görev yaptığını söyledi.

Ertokuş, vatandaşların evlerinde kalmaları için 'karanlığı biz aydınlatıyoruz, biz sahadayız, sen evde kal' dövizlerini açtıklarını ifade etti.

Evinin balkonunda türkü söyledi

Tunceli’de de Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında evinden çıkmayan 96 yaşındaki Hasan Tuncel, balkondan hem müzik ziyafeti hemde evden çıkanlara sosyal mesaj verdi. Cura ismi verilen çalgısını eline alan Tuncel, türkü söyledi.

Herkesi evlerinde bulunmaya davet eden Hasan Tuncel, “Herkes kendi evinde otursun. Ortada bir hastalık var. Allah kerimdir. Çocuklarınızı tembihleyin. Dışarı da gezmeyin. Yaşlı olanlar evde çıkmasın evlerinde otursunlar. Korkmayın. Eğer biz sırt sırta verirsek inşallah bu işin üstesinden geliriz” dedi.

Hasan dedenin verdiği mesajı aldıklarını belirten ilçe sakinlerinden Eren Şimşek ise, “Hasan dedemizin saz çaldığını gördük. Biz de mesajı aldık. Evde kal Türkiye diyorum. Evde kal Çemişgezek diyorum” ifadelerini kullandı.

Miniklerin ‘evde kal’ mesajı gülümsetti

Adıyaman’da ise, Kur’an kursu öğrencileri sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere tüm Türkiye’ye ‘evde kal’ mesajı verdi.

Adıyaman Müftülüğüne bağlı Eskisaray Anaokulu Diyanet Sınıfı öğrencileri, Öğretmen Esra Karakeçi koordinatörlüğünde bir çalışma gerçekleştirdi. Minik öğrenciler yaşlı rolüne girerek, tüm Türkiye’ye ‘evde kal’ mesajı verdi.

Miniklerin hazırladığı mesaj izleyenleri gülümsetti. Minikler, mesajında gençler için yaşlıların evde kalması gerektiğini, gençlerin de yaşlılar için evde kalması gerektiğini vurguladı. (İHA)

Editör: TE Bilişim