Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonucunda Eylül ayında 16 kadın cinayeti, 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleştiğini aktaran Ataselim, kadınların en yakınları tarafından ve evlerinde öldürüldüğüne dikkat çekti. Yine Eylül ayı içinde intihar ya da kaza süsü verilmiş, intihara sürüklenmiş, faili henüz bulunmamış çok sayıda kadın ölümünün gerçekleştiğini ifade eden Ataselim, kadınların kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürüldüğünü kaydetti.

Kadın cinayetlerini durdurmanın ve şiddeti sonlandırmanın bütünlüklü bir konu olduğunun altını çizen Ataselim, “Bunu sağlayacak olan İstanbul Sözleşmesidir. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak için yıllarca çok yönlü ve etkili bir mücadele yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Atılan adımlar da çıkan yasalar da bu sayededir. İstanbul Sözleşmesi kadınların güçlendirilmesi, korunması ve yaşatılması için kamuya sorumluluk yükler. Düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatır” diye belirtti.

 “Kadın cinayetlerini durdurmak için 12 ay yeter” diyen Ataselim, açıkladığı maddelerden her ay birinin hayata geçirilmesi durumunda sorunların bir kısmının çözülebileceğini vurguladı

Editör: TE Bilişim