Fazıl Say, bir video yayınlayarak ilk kez Dersim'de konser vereceğini duyurdu. Sanatçı, Twitter hesabında yayınladığı videoda, "İlginç ve güzel bir haber vermek istedim sizlere. Tunceli’de 28 Mayıs günü vereceğim bir konser. İlk kez gideceğim Tunceli Ovacık’ta…" dedi. Konserin kendisi için farklı anlamları olduğunu ifade eden Fazıl Say, şunları söyledi: "Tunceli aydın bir ilimiz, önemli bir ilimiz ve ben ilk kez gidiyorum. Aynı zamanda Munzur Nehri için bir doğa koruma konseri olacak. Bir nevi Kaz Dağları gibi, Munzur Nehri’nin temizlenmesi için destek arayışları var. Türkiye’nin, Anadolu’nun en güzel nehirlerinden birinin tekrar en iyi şekilde hayata kavuşması için..."

SERENAD BAĞCAN EŞLİK EDECEK

Say, videoda ayrıca albümlerinde de birlikte çalıştığı mezzo-sporano Serenad Bağcan'ın da kendisine konserde eşlik edeceğini açıkladı. Say, "Yalnız gitmiyorum, yanımda Serenad Bağcan da var çünkü Tuncelililer herhalde Nazım Hikmet şarkılarını dinlemek ister diye düşündük ve bir Tuncelili olan Cemal Süreya şiirleri ve şarkılarım var, 'Dört Mevsim', bilirsiniz. Tunceli’de buluşmak üzere. Çok mutlu olduğumu, çok sevindiğimi ve tüm Tuncelilileri beklediğimi söylemeliyim. Ovacık konserine eminim pek çok Tuncelili ilgi gösterecektir" diye konuştu.

Fazıl Say'ın konser duyurusunu yayınlamasının ardından bazı Twitter kullanıcıları sanatçının "Dersim" yerine "Tunceli" adını tercih etmesini eleştirdi. Bunun üzerine Say bir paylaşım daha yaparak, "Dersim. Tamam tabii ki Dersim deriz. Tamamen doğru kullanmak için sorayım coğrafi olarak da en doğru şeklini; konser Munzur nehri kenarında olacak, Ovacık ilçesi" yazdı.

Sanatçının Munzur Nehri kenarında 28 Mayıs Cumartesi günü vereceği konser 17.30'da başlayacak. (DUVAR)

Editör: TE Bilişim