DİYARBAKIR - 27 Mayıs 639 tarihinde İslam orduları tarafından fethedilerek Anadolu'nun kapılarını İslam’a açan şehir olan Diyarbakır'ın fethinin 1382. yılı anlamlı bir yürüyüşle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, fetih öncesinde orduların karargah kurduğu yer olarak bilinen ve daha sonra bunun anısına Fetih Camisi inşa edilen Dicle Üniversitesi'nden başlayıp 5 kilometrelik güzergahla fethin kapılarının açıldığı İçkale bölgesindeki Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabe Camii'nde tamamlandı.

Fethin Coşkusu Renkli Görüntüler Oluşturdu

Ak Parti Milletvekili ve önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Vali Münir Karaloğlu , Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Sur Kaymakamı ve Sur Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardında Hz. Süleyman Camii'nde sabah namazı kılınarak şehitler için dualar edildi.

Fethin manevi coşkusu nedeniyle renkli görüntüler yaşanırken, 1382 yıl önce islamla tanışan bölgede tekbir ve dua sesleri yükseldi.

Bugün burada Müslüman olarak yaşamalarını, Diyarbakır'ı fetheden sahabe ve şehitlere borçlu olduklarını anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu , bu güzel tabloyu organize eden Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim