Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla, Diyarbakır Sınav Kolejleri Genel Müdürü Salih Nas’ın önderliğinde  fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında yayımladığı genelgede, her yıl 11 Kasım gününün "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağını belirtmişti.

Bu kapsamda Diyarbakır’da da saygın bir konumda olan Sınav Kolejleri de öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme çalışmasına katkı sundu. Sınav Koleji öğrencileri diktikleri ağaçları sahiplenerek dönem, dönem ziyaret edip, bakımlarına da katkı sunacaklar.

Diyarbakır Sınav Kolejleri Genel Müdürü Salih Nas’ın önderliğinde gerçekleştirilen etkinlik sırasında çocukların fidanları dikerken sevgi dolu öpücükler kondurmaları da dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan fidan dikme çalışmasının artık her dönem kendileri tarafından geleneksel hale getirileceğine de dikkat çeken Salih Nas, “Çocuklara iyi bir gelecek bırakmakla sorumluyuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da tıpkı bu fidanlar gibi büyüyecek ve ülkemize yararlı birer birey olacaklar. Sınav kolejleri olarak bu etkinliğe bizlerde iştirak ettik, çocuklarımızı fidanlarla buluşturup sevgilerini pekiştirmelerine vesile olmak istedik. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesini kazanan ve kayıt yaptırmaya giderken trafik kazası geçirip hayatını kaybeden öğrencimiz Evindar Demir’e atfettik” dedi.

Editör: TE Bilişim